Version 1.1 Released

Version 1.1 of LightShow Pi has been released.  It contains the following changes that have been made over the past few months thanks to an AWESOME community!

  • piFM support (thanks to Stephen Burning)
  • audio-in support (thanks to Paul Dunn)
  • command line play-list generator (thanks to Eric Higdon)
  • enhancements to preshow configuration, including per-channel control (thanks to Chris Usey)
  • support for expansion cards, including mcp23s17,mcp23017 (thanks to Chris Usey)
  • updated to support RPi B+ (thanks to +Chris usey)
  • clarification on comments and in-code documentation (thanks to Bruce Goheen, Chase Cromwell, and Micah Wedemeyer)
  • other misc bug fixes (see Issues list for more details)

As of this posting, all of the above changes are in the stable branch, which you can update using git with the following command from your install location:

git fetch && git checkout stable

There is also a Version 1.1 branch that will capture the current stable branch, while the stable branch will continue to be updated as new features are added and considered "stable".

Thanks again for an awesome community!  Looking forward to all the light shows this December!

P.S.  I've pulled in the first version of Stephen Burning's awesome web ui - still testing things there, but you can take an early look if interested at the webui branch:

git fetch && git checkout webui
Posted in Software Release Notes and tagged , , .

2 Comments

  1. I’m really happy, that this project exists. But I have a problem though: I can’t get the program to run automatically on boot.
    It just refuses to do so. Everything else is totally fine!
    I’m trying for days now and read very much about rc.local and crontab but I still have not a clue why it is failing.

    Could you give me an advice?

    • Hi Christian … I apologize for the very very late response. I apparently do not get email notifications of new comments on my blog, so just ran across this today as I was coming in to tidy some things up. First off – the quickest path to support is our Google+ community, in fact many others have explored this issue of running on boot via crontab. Please take a look at the discussions there, and if none of them solve your problem, feel free to post on the Google+ community and we’ll help you get things working!

      https://plus.google.com/communities/101789596301454731630/s/crontab

      -Todd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *